Offerte

Parket en plankenvloeren

Parketvloeren zijn duurzame houten vloeren die gemakkelijk zijn in onderhoud. Of je nu gaat voor een authentieke parketvloer met een verouderde en rustieke look, of een plankenvloer die er net iets moderner uitziet, wij leggen hem met de nodige vakkennis.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Ga naar offerte

Welke soorten parket zijn er?

Massief parket

Massieve parket bestaat uit volle planken van hardhout en gaat ontzettend lang mee. Door het natuurlijke materiaal brengt het een warmte en karakter in je interieur. Je hebt een keuze uit verschillende houtsoorten, elk met hun eigen typerende kenmerken.

Halfmassief parket

Halfmassief parket, ook wel meerlaags of samengesteld parket genoemd, wordt samengesteld uit een toplaag van edelhout en daaronder een laag van een ander soort hout. Bij dit type parket is de kans op krimpen of uitzetten kleiner dan bij massief parket.

Fineerparket

Fineerpakket is ook een soort meerlaags parket, maar de bovenste laag edelhout is dunner dan bij halfpassief parket. Dat wil echter niet zeggen dat dit type parket minder sterk is. Zo is een vloer met fineerparket gemakkelijk geplaatst, goed te onderhouden én krasbestendig.